Små skridt

juni 25, 2010

I den seneste tid har vi arbejdet på en ny plan for undervisning af de studerende i informationsøgning. Planen lægger fast, hvem vi skal undervise, hvor meget og i hvad.

Lader man blikket løbe ned over planen vil man opdage, at der er stor forskel fra retning til retning. Nogle retninger får relativt meget undervisning, andre ganske lidt.  Alle på IHK er ikke enige om, hvor nødvendigt det er for vores studerende med den slags undervisning. Det er meget sandsynligt at behovet svinger fra retning til retning, ja fra opgave til opgave, og det vi er kommet frem til i forhold til undervisningsplanen er sket i forhandling med de forskellige undervisningsretninger. Det er det muliges kunst, og der er nikket til det i det centrale studienævn.

Mit ærinde her er bare at slå et slag for, at alle vores studerende i det mindste bliver gjort bekendt med de redskaber til informationssøgning de kan bruge, mens de er indskrevet her på Ingeniørhøjskolen i København. Og i den forbindelse er den nye undervisningsplan i forhold til den senest gældende et lille skridt i den gale retning, fordi de studerende samlet set får tilbudt mindre undervisning.

Jeg tror, at vejen frem er at integrere undervisning i informationssøgning i den almindelige undervisning, men hvordan vi skal gøre det, har jeg ikke svaret på. Det må vi finde ud af i fællesskab.

Add to FacebookAdd to DiggAdd to Del.icio.usAdd to StumbleuponAdd to RedditAdd to BlinklistAdd to TwitterAdd to TechnoratiAdd to Yahoo BuzzAdd to Newsvine

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: