No books in print

september 21, 2010

Vil bogen som vi kender den snart forsvinde og for fremtiden kun kunne findes i det digitale univers er et spørgsmål, som slet ikke er så let at besvare. Men man kan forholde sig til det, og det har de gjort på biblioteket på det amerikanske college Cushing Academy. Cushing Academy er første besøg på en rejse til nogle biblioteker i USA, hvor vi, en gruppe bibliotekarer fra forskellige biblioteker i Danmark,  skal kigge på, hvordan biblioteker og uddannelse hænger sammen der ovre.

For 2 år siden besluttede ledelsen på Cushing Academy, at man kun skulle købe e-books på biblioteket, og  bøger og hylder blev skrottet til fordel for læsepladser og undervisningsfaciliteter.

Lærerne bruger Google docs og Google groups til at skabe forbindelse mellem undervisning og bibliotekets tilbud om adgang til de forskellige e-ressourcer, og man er fortsat optimistisk i forhold til at have set en mulighed for at slå bro mellem de to verdener, selvom lederen af biblioteket Tom Corbet slog fast, at der stadig er “works to be done”.

Det er top-down og en masse beslutninger,  er blevet taget på løst grundlag. Som e-bogsplatform har man for eksempel valgt Kindle,  men mange elever foretrækker Ipad, og formatkrigen er bare et eksempel på de mange uafklarede spørgsmål som skiftet har bragt frem. Det er ikke kun elevernes læsevaner, der er på spil men alle et biblioteks rutiner og arbejdsopgaver. Så Tom Corbett har uden tvivl ret, når han påpeger, at vi kun er kommet et meget lille stykke af vejen, men for andre er han sammen med sit bibliotek et af de fyrtårne, der viser vej for andre.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: