Problemer med attituden

september 24, 2010

Service eller samarbejde har været overskriften for de seneste møder vi har deltaget i med henholdsvis UIC og ALA.

På UIC (University of Illinois at Chicago) mødtes vi med biblioteksleder Mary Case og en del af hendes medarbejdere i en diskussion af bibliotekarens nye rolle set i lyset af ny teknologi og bibliotekarernes ønske om indflydelse på undervisningen på baggrund af ideerne bag begrebet information literacy.

Hos ALA (American library association) gentog vi diskussionen, nu med udgangspunkt i de bestræbelser ALA gør sig for at promovere ideen om information literacy.

I grunden var de meldinger vi fik med os begge  steder fra lidt nedslående. Man gør fremskridt, men slås med gamle kendte problemer. Ringe forståelse fra fakulteternes side, og en tyrkertro på Googles fortræffeligheder.

Men i løbet af samtalerne kom det også frem, at amerikanerne er mere bundet af stramme krav til undervisningsforløb og undervisningsmaterialer, end vi er, hvilket måske gør, at vi i norden ser et større potentiale i information literacy end de gør. Dog fortalte manden fra ALA, at der er et initiativ i gang på skoleområdet, men det kommer vi sikkert til at høre mere om på vores sidste besøg på Whitewater.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: