Whitewater

september 30, 2010

I dag er fjerde dag på arbejde efter USA. Hvad kom der så ud af turen? Skete der noget?  Rykkede det?  Og jo, det gjorde det da.

Vores sidste besøg gik til University of Wisconsin, Whitewater. Det var en demonstration af amerikansk imødekommenhed og gå på mod. Vi besøgte Whitewater, fordi to forskere der er blevet bevilget en ret stor sum dollars til at etablere et program til uddannelse af skolebibliotekarer.

Vi besøgte nogle af de skolebibliotekarer, og vi blev fuldstændig overvældet af deres entusiasme. Hårdt ramt, som området er, af nedlukkede fabrikker og hårde tider for landbruget, er der ikke de bedste udsigter for fremtiden i det lille samfund, men de her skolebibliotekarer og resten af lærerkorpset har besluttet, at det ikke skal gå ud over børnene,  for her gælder det fremtiden og livet. Det var en stor inspiration for os alle, omend svært at forstå for en “helt nede på jorden dansker”.

Men det handlede også om, hvordan lærere og bibliotekarer i samarbejde får listet “informationskompetence” ind i ungernes bevidsthed ved at lære dem Kulthaus metode til at løse deres større skoleopgaver. De kaldte metoden research, og er meget begejstrede for de resultater, de opnår.

Vi arbejder på at få et lignende samarbejde i stand med vores egne undervisere. Det er ikke lykkedes endnu.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: