Open access set fra en anden vinkel

februar 16, 2011

Foreningen af Danske Videnskabsredaktører har åbnet en hjemmeside med det formål at være med til at give landets tidsskrifter ordet i debatten om open access

Baggrund:

Videnskabsministeriet nedsatte i 2009 et open access udvalg med vicedirektør Bo Öhrström fra DEFF, Styrelsen for Biblioteket og Medier, som tovholder og formand for udvalget.

Under arbejdet med anbefalingerne opstod debat blandt interessenter som fx tidsskriftsredaktører og udgivere. Redaktørerne var udeladt som medlemmer i open access-udvalget, og søgte at skabe lydhørhed for deres synsvinkler på andre måder. Det medførte en del skarpe udmeldinger.

Fakta er, ifølge citat fra Kristeligt Dagblad d. 11.2.2011 v. Bo Öhrström, at udvalget anbefaler, at redaktører og forskere bliver inviteret med i den videre proces.

Medio marts 2011 ventes Videnskabsminister Charlotte Sahl Madsen at komme med en udmelding på baggrund at rapporten ”Anbefalinger til implementering af Open Access i Danmark” fra Open Access Udvalget.

 Læs om Open Access Udvalget og find rapporten her http://www.deff.dk/content.aspx?catguid=%7B432C8A5B-1EFC-47A5-8378-0339EAED4267%7D

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: