Publicering og selvarkivering

februar 18, 2011

63% af alle tidsskrifter tillader selvarkivering uden restriktioner” skriver Ingeniøren d. 18.2.2011. Samme blad har spurgt 1500 danske forskere om deres holdning til tilgængelighed og de bakker op om at der skal stilles krav om gratis og frit tilgængelighed af forskningsartiklerne på internettet.

Umiddelbart kan en stor andel af forskningsartiklerne tilgængeliggøres samtidig med publicering i tidsskrifter. Men det sker bare ikke i den udstrækning. Måske er open access er nyt fænomen, som kræver opmærksomhed fra universiteter og læreanstalter?

 Eksempel fra et hollandsk universitet: TU Delft Library opfordrer til og understøtter open access publikationer. “Open Access publishing means the publication of research results through publishers, whereby the publications are published online and made available to the general public worldwide and free of change, i.e. to anyone with an Internet connection”. (http://www.library.tudelft.nl/ws/services/openaccess/index.htm).

Det er relevant for Ingeniørhøjskolen i København og Københavns Tekniske Bibliotek at rette opmærksomheden mod Videnskabsministriets behandling af Open access-rapporten og reaktionerne fra universiteter og universitetsbiblioteker

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: