Nyt bibliotekssystem på KTB

maj 30, 2011

Vi tager nyt bibliotekssystem i brug på Københavns Tekniske Bibliotek ved udgangen af maj måned. Vores nye system hedder Aleph (det har nok kun interesse i snævre kredse) og den version som brugerne søger i kaldes Primo. Brugerne mødes af et system og ny grænseflade med mange af de samme funktioner og så også et par nye søgefinesser. 

Man kan søge på titler, forfattere, emner m.a. som er de gængse funktioner. Når der er dannet et søgesæt kan man søge videre i delgrupper som årstal, emner, sprog eller vælge at få vist kun det, der er på hylde.

Så langt så godt.  Biblioteketssystemet er veludviklet og kan det, vi forventer af et bibliotekssystem, og designet er i orden. Det særlig spændende kommer nu. Med det tredie system Primo Central etableres integreret søgning imellem bibliotekets forskellige ressourcer. For første gang kan vi tilbyde søgning, der søger i både bibliotekets egne registreringer og i tilkøbte databaser som fx. Ebsco, Proquest, Science Direct. Integreret søgning er på vej ud i de største danske biblioteker, og jeg synes, det er ganske enestående at et mindre bibliotek, som KTB, nu kan tilbyde det til brugerne, særlig studerende og ansatte ved Ingeniørhøjskolen i København. Release dato følger senere end adgang til Primo interface.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: